Σχέδιο Δημιουργίας Ιστορικού Πάρκου Δήμου Ωραιοκάστρου

Σε διαδικασία πλήρους εξέλιξης βρίσκεται το σχέδιο για τη δημιουργία ενός Ανοικτού Ιστορικού Πάρκου στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με πρωτοβουλία του δημάρχου, κ.Παντελή Τσακίρη.  Το έργο που πραγματοποιείται με τη στήριξη της «Lever-Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε.», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», ανήκει στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης «Παροχής υπηρεσιών για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου αξιοποίησης ιστορικού αποθέματος του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη δημιουργία “Ιστορικού Πάρκου”».

 

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο με θέμα «Προβολή του πολιτιστικού αποθέματος στον Δήμο Ωραιοκάστρου», τονίστηκε η σημασία του πολιτιστικού ιστορικού αποθέματος το οποίο εντοπίζεται διάσπαρτο στις περιοχές του Δήμου: οχυρά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρατηρητήρια, εκκλησίες, αρχαιολογικοί τόποι και  φυσικοί πόροι πρόκειται να καταγραφούν και να μελετηθούν προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορική τους σημασία. 

 

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης ανέφερε «Στο Δήμο Ωραιοκάστρου διαθέτουμε πόρους με ανεκτίμητη αρχαιολογική και πολιτιστική αξία. Το 2019 ανέλαβα την πρωτοβουλία να αναδείξουμε αυτό τον πλούτο, να δημιουργήσουμε στον Δήμο μας ένα μεγάλο Ιστορικό Πάρκο, το οποίο θα αποτελεί το πολιτιστικό μας brand name. Θέλουμε να εντάξουμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου στους χάρτες ιστορικών και πολιτιστικών διαδρομών και να προσελκύσουμε στον τόπο επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το σχέδιο αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων είναι σε πλήρη εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία». Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ. Πλάτωνας, ο π. Νεκτάριος Λαγουδάκης, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ενώ συμμετείχαν με εισηγήσεις η Δρ. Χαρίτου Δέσποινα, ο Δρ. Βλασίδης Βλάσης, η Κα. Δρόσου Λία . Από την  εταιρεία «Lever-Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε.»  ο κ. Αγγελίδης Στυλιανός και ο κ. Γιαρματζίδης Ηλίας παρουσίασαν το στρατηγικό σχέδιο για την αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων του Δήμου αλλά και τον ρόλο των πολιτιστικών διαδρομών στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος.

 

 

Χρειάζεστε βοήθεια;