Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την διαμόρφωση της επικαιροποιημένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) 2021-2027 του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 στοχευμένη διαβούλευση για την ενημέρωση των τοπικών φορέων σχετικά την κατάθεση προτάσεων για την υποβολή της ΣΒΑΑ στην περιοχή παρέμβασης.


Παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης κ. Ιωάννη Ντούμου και της ομάδας έργου του Δήμου, η εταιρεία «Lever – Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ» μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», ως Σύμβουλος Υποστήριξης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους φορείς της περιοχής για τα στάδια διαμόρφωσης της ολοκληρωμένης στρατηγικής, τονίζοντας τη σημασία των bottom-up διαδικασιών στο σχεδιασμό, από τις αρχές έως και τα τελικά στάδια.


Μεταξύ άλλων οι φορείς ενημερώθηκαν για τη διαδικασία εκπόνησης της ΣΒΑΑ, τα χαρακτηριστικά της χρηματοδότησης, τις επιλέξιμες δαπάνες και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη περιοχή παρέμβασης.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος φορέων, όπως η Πιερική Αναπτυξιακή, ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κατερίνης, εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν. Πιερίας, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Πιερίας, εκπρόσωπος του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Πιερίας, αλλά και ομάδες πολιτών, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά με την κατάρτιση της επικαιροποιημένης Στρατηγικής ΒΑΑ του Δήμου, όπως και προτάσεις για την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων και αναγκών της περιοχής.

 

Χρειάζεστε βοήθεια;