Συνέδριο Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας

Συνέδριο Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας
H εταιρεία «Lever -Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε.», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», συμμετείχε στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο: «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων» που οργανώθηκε από τους Ευρωπαϊκούς Ομίλους Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ, ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, στις 18 Φεβρουαρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας.
 
Την εταιρεία «Lever -Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ» εκπροσώπησε στο συνέδριο, η Διευθύντρια του Τμήματος Ευρωπαϊκών Έργων της εταιρείας, κα. Ελισσάβετ Παυλίδου, η οποία αναφέρθηκε στους τρεις σημαντικούς πυλώνες που διαρθρώνουν τα Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας (διασυνοριακά, διακρατικά, διαπεριφερειακά) και στη σύνδεσή τους με την «Πολιτική Συνοχής 2021», στα είδη δράσεων που μπορούν να χρηματοδοτήσουν, καθώς και στους σκοπούς που εξυπηρετούν.
 
Σε σχέση με τα Διασυνοριακά Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας η κα. Παυλίδου ανέφερε ότι o κυρίος στόχος τους είναι η τόνωση των σχέσεων «καλής γειτονίας» και συνεργασίας, επιλύοντας παράλληλα κοινά προβλήματα και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της διασυνοριακής περιοχής.
 
Παράλληλα, η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη οι ΟΤΑ κατά την κατάρτιση των Στρατηγικών τους Σχεδίων να λαμβάνουν υπόψη τους και τα Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας , ώστε να επιτύχουν ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης διεκδικώντας πόρους από διάφορα Διαρθρωτικά Ταμεία ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες που έχουν.
 
Στο συνέδριο συμμετείχαν σημαντικoί ομιλητές/εκπρόσωποι του συμβουλίου της Ευρώπης, της επιτροπής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων κλπ.
 

Συνέδριο Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας

 .

Χρειάζεστε βοήθεια;